او خاطرنشان کرد: با تامين اعتبار از محل اعتبارات ملي، در حال حاضر ضمن تکميل مرمت و احياي بخش حمام، عمليات احيا، ساماندهي و مرمت مسجد کهن شهر نيز آغاز شده و در دست اقدام است.
اين مقام مسوول در پايگاه ميراثفرهنگي جيرفت يادآور شد: عوامل طبيعي به ويژه باران طي چند سال گذشته همزمان با آغاز کاوشهاي باستانشناسي به سازههاي معماري شهر که با مصالح آجر، چينه و سنگ ساخته شدهاند آسيبهاي فراواني وارد کرده است.
«عليداديسليماني» ادامه داد: مرمت ديوارها، احياي معابر، شيببندي فضاها به منظور هدايت نزولات جوي، اندود کاهگل بدنه و سطح ديوارها، برچيدن بخشهاي فرسوده و جايگزيني با مصالح مناسب از جمله اقدامات انجام شده در بخش مرمت آثار معماري به شمار ميرود.
مدير پايگاه ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري جيرفت تصريح کرد: همچنين زيرسازي، سنگفرش مسيرهاي دسترسي بازديدکنندگان، شنريزي و ايجاد جاده دسترسي مناسب از ديگر اقدامات صورت گرفته و يا در دست انجام است.
او گفت: مطالعه و تهيه طرح پوشش حفاظتي و ساماندهي محوطه همزمان با طرح ياد شده در دست اقدام است تا در صورت تخصيص اعتبار لازم، اين محوطه به يکي از بهترين سايتهاي فرهنگي- تاريخي جنوب شرق ايران تبديل شود.
درباره شهر کهن دقيانوس ميتوان گفت، اين شهر به دوره اسلامي تعلق دارد و نام آن محوطه باستاني شهر دقيانوس است، اگر چه از نظر علمي و تاريخي، نام درستي نيست؛ ولي چون شهري قديمي بوده، در ميان مردم منطقه به نام دقيانوس معروف شده است.
شهر اسلامي دقيانوس بيش از 12 کيلومتر وسعت دارد که تاکنون طي کاوشهاي باستانشناسي تنها 2 هزار متر مربع آن مورد بررسي قرار گرفته و به اعتقاد باستانشناسان، بررسي دقيق آن به بيش از 100 سال کار مداوم نيازمند است.
شهر دقيانوس در زمان سلجوقي از قطبهاي تجاري و اقتصادي ايران با کشورهاي شرق محسوب ميشده و مارکوپولو جهانگرد مشهور ايتاليايي نيز در سفرنامه خود از شهر تاريخي دقيانوس به عنوان يک شهر بزرگ و پرشکوه ياد کرده است.
/117
انتهای پیام/